Vegāniskā sarkano lēcu mērce
Vairs nav ideju, ko pagatavot pusdienās? Šeit būs ātri pagatavojama lēcu mērcīte, kuru var ēst gan ar rīsiem, gan makaroniem, gan griķiem!
Nepieciešams:
✔️Lēcas
✔️Konservēti vai svaigi tomāti
✔️Burkāni
✔️Olīveļļa
✔️Sīpoli
✔️Garšvielas - kumīns, karijs, ingvers, ķiploki
✔️Kādi no graudaugiem - rīsi, griķi, makaroni - pēc izvēles
✔️Ja ir pieejamas, tad labu garšu dos arī rauga pārslas
Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Panna
✔️Katliņš
✔️Dārzeņu dēlītis
✔️Nazis
Pagatavošana:
✔️Sagriež burkānus un sīpolus, liek cepties pannā,
✔️Pēc tam pievieno tomātus - svaigus vai konservētus. Ja nav ne viens, ne otrs, var pievienot tomātu pastu vai tomātu mērci. Pievieno izvēlētās garšvielas,
✔️Paralēli uzvāra izvēlētos graudaugus,
✔️Kad viss jau sācis sautēties, pievieno nomazgātas lēcas. Es parasti izvēlos sarkanās, jo tās salīdzinoši ātri ir gatavas un labi garšo.
✔️Kad viss gatavs, pasniedz ar izvēlētajiem graudaugiem un pārber ar rauga pārslām.
✔️Pievieno mājās pieejamos svaigos dārzeņus un/vai salātus.
Labu apetīti! :)