Kristīne Zemdaugaviete

View Original

Vegāniskā sarkano lēcu mērce

Vairs nav ideju, ko pagatavot pusdienās? Šeit būs ātri pagatavojama lēcu mērcīte, kuru var ēst gan ar rīsiem, gan makaroniem, gan griķiem!
Nepieciešams:
✔️Lēcas
✔️Konservēti vai svaigi tomāti
✔️Burkāni
✔️Olīveļļa
✔️Sīpoli
✔️Garšvielas - kumīns, karijs, ingvers, ķiploki
✔️Kādi no graudaugiem - rīsi, griķi, makaroni - pēc izvēles
✔️Ja ir pieejamas, tad labu garšu dos arī rauga pārslas

Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Panna
✔️Katliņš
✔️Dārzeņu dēlītis
✔️Nazis

Pagatavošana:
✔️Sagriež burkānus un sīpolus, liek cepties pannā,
✔️Pēc tam pievieno tomātus - svaigus vai konservētus. Ja nav ne viens, ne otrs, var pievienot tomātu pastu vai tomātu mērci. Pievieno izvēlētās garšvielas,
✔️Paralēli uzvāra izvēlētos graudaugus,
✔️Kad viss jau sācis sautēties, pievieno nomazgātas lēcas. Es parasti izvēlos sarkanās, jo tās salīdzinoši ātri ir gatavas un labi garšo.
✔️Kad viss gatavs, pasniedz ar izvēlētajiem graudaugiem un pārber ar rauga pārslām.
✔️Pievieno mājās pieejamos svaigos dārzeņus un/vai salātus.

Labu apetīti! :)


See this gallery in the original post