Vairs nav ideju, ko pagatavot pusdienās? Šeit būs ātri pagatavojama lēcu mērcīte, kuru var ēst gan ar rīsiem, gan makaroniem, gan griķiem!
Nepieciešams:
✔️Lēcas
✔️Konservēti vai svaigi tomāti
✔️Burkāni
✔️Olīveļļa
✔️Sīpoli
✔️Garšvielas - kumīns, karijs, ingvers, ķiploki
✔️Kādi no graudaugiem - rīsi, griķi, makaroni - pēc izvēles
✔️Ja ir pieejamas, tad labu garšu dos arī rauga pārslas
Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Panna
✔️Katliņš
✔️Dārzeņu dēlītis
✔️Nazis
Pagatavošana:
✔️Sagriež burkānus un sīpolus, liek cepties pannā,
✔️Pēc tam pievieno tomātus - svaigus vai konservētus. Ja nav ne viens, ne otrs, var pievienot tomātu pastu vai tomātu mērci. Pievieno izvēlētās garšvielas,
✔️Paralēli uzvāra izvēlētos graudaugus,
✔️Kad viss jau sācis sautēties, pievieno nomazgātas lēcas. Es parasti izvēlos sarkanās, jo tās salīdzinoši ātri ir gatavas un labi garšo.
✔️Kad viss gatavs, pasniedz ar izvēlētajiem graudaugiem un pārber ar rauga pārslām.
✔️Pievieno mājās pieejamos svaigos dārzeņus un/vai salātus.
Labu apetīti! :)
Ātrs un garšīgs variants, ko ātri pagatavot - brokastīm, pēc pusdienām, vai vienkārši brīžiem, kad gribas ko gardu!
Pavasaris ir tad, kad veikalu plauktiņos parādās redīsi un dažādi zaļumi! Lai arī zemi pārklājusi kārtējā sniega sega, piedāvāju izmēģināt šo pavasarīgo recepti!
Šodienai prasās saulaina un silta maltīte, tāpēc piedāvāju izmēģināt šo ātri pagatavojamo kariju!
Pēc svētkiem bieži vien gribas uzturā vairāk vieglu maltīšu, tāpēc piedāvāju Tev pagatavot šos gardos un ātri pagatavojamos salātus!
Ziema ir laiks, kad biežāk gribas sildīt rokas pie siltas krūzes un baudīt gardu dzērienu!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!