Kristīne Zemdaugaviete

View Original

Gardā turku zirņu mērce.

Tad, kad ledusskapis bija pavisam tukšs, un bija jāskatās, kas vēl ir palicis citos kaktiņos, tapa šī brīnišķīgi garšīgā turku zirņu mērce!
Nepieciešams:

  • Turku zirņi (man bija viena konservētu zirņu bundžiņa)

  • Konservēti tomāti

  • Rieksti

  • Olīveļļa

  • Rīsi

  • Garšvielas - kumīns, karijs, ingvers u.c.

Nepieciešamais virtuves inventārs:

  • Panna

  • Katliņš

  • Dārzeņu dēlītis

  • Nazis

Pagatavošana:

  • Nomizo un sagriež burkānus, liek cepties.

  • Kad burkāni palikuši mazliet mīkstāki, liek klāt turku zirņus un konservētus tomātus, un visu samaisa.

  • Pievieno garšvielas, un paralēli jau uzvāra rīsus.

  • Ja ir aizķēries kāds riekstiņš krājumos, pievieno pasniedzot!

Labu apetīti!


See this gallery in the original post