Tad, kad ledusskapis bija pavisam tukšs, un bija jāskatās, kas vēl ir palicis citos kaktiņos, tapa šī brīnišķīgi garšīgā turku zirņu mērce!
Nepieciešams:
Turku zirņi (man bija viena konservētu zirņu bundžiņa)
Konservēti tomāti
Rieksti
Olīveļļa
Rīsi
Garšvielas - kumīns, karijs, ingvers u.c.
Nepieciešamais virtuves inventārs:
Panna
Katliņš
Dārzeņu dēlītis
Nazis
Pagatavošana:
Nomizo un sagriež burkānus, liek cepties.
Kad burkāni palikuši mazliet mīkstāki, liek klāt turku zirņus un konservētus tomātus, un visu samaisa.
Pievieno garšvielas, un paralēli jau uzvāra rīsus.
Ja ir aizķēries kāds riekstiņš krājumos, pievieno pasniedzot!
Labu apetīti!
Ātrs un garšīgs variants, ko ātri pagatavot - brokastīm, pēc pusdienām, vai vienkārši brīžiem, kad gribas ko gardu!
Pavasaris ir tad, kad veikalu plauktiņos parādās redīsi un dažādi zaļumi! Lai arī zemi pārklājusi kārtējā sniega sega, piedāvāju izmēģināt šo pavasarīgo recepti!
Šodienai prasās saulaina un silta maltīte, tāpēc piedāvāju izmēģināt šo ātri pagatavojamo kariju!
Pēc svētkiem bieži vien gribas uzturā vairāk vieglu maltīšu, tāpēc piedāvāju Tev pagatavot šos gardos un ātri pagatavojamos salātus!
Ziema ir laiks, kad biežāk gribas sildīt rokas pie siltas krūzes un baudīt gardu dzērienu!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!