Gardā turku zirņu mērce.

A65C66E7-8CAA-4A4C-BB45-2509D2D09EB7-min.JPG

Tad, kad ledusskapis bija pavisam tukšs, un bija jāskatās, kas vēl ir palicis citos kaktiņos, tapa šī brīnišķīgi garšīgā turku zirņu mērce!
Nepieciešams:

  • Turku zirņi (man bija viena konservētu zirņu bundžiņa)

  • Konservēti tomāti

  • Rieksti

  • Olīveļļa

  • Rīsi

  • Garšvielas - kumīns, karijs, ingvers u.c.

Nepieciešamais virtuves inventārs:

  • Panna

  • Katliņš

  • Dārzeņu dēlītis

  • Nazis

Pagatavošana:

  • Nomizo un sagriež burkānus, liek cepties.

  • Kad burkāni palikuši mazliet mīkstāki, liek klāt turku zirņus un konservētus tomātus, un visu samaisa.

  • Pievieno garšvielas, un paralēli jau uzvāra rīsus.

  • Ja ir aizķēries kāds riekstiņš krājumos, pievieno pasniedzot!

Labu apetīti!