Ābolkūciņa no mammas receptēm

0D53BF3A-7C95-49C4-BC28-DDD0D1987F69-min.JPG

Sveiciens ar vasaras laika iestāšanos! 🌷 Ir iemesls svinēt! Tāpēc turpinot "budžeta" receptes, vēlos jums piedāvāt pagatavot šo gardo ābolu kūciņu - no mammas receptēm! Ātri, lēti, garšīgi un vienkārši!

Nepieciešams:

  • Āboli (derēs arī dzērvenes, bumbieri, citi auglīši, kas ir pieejami)

  • 1 glāze miltu (es izvēlos pilngraudu)

  • Pusglāze cukura

  • 2-3 olas

  • Kanēlis

  • Sviests

Nepieciešamais virtuves inventārs:

  • Bļoda

  • Nazis

  • Mikseris

  • Cepamā forma

  • Cepampapīrs, vai, ja ir laba forma - sviests

Pagatavošana:

  • Sakuļ olas kopā ar cukuru

  • Pievieno miltus un visu samaisa

  • Cepamformā ieliek cepampapīru vai iesmērē to ar sviestu

  • Ar āboliem var darīt dažādi - sagriezt šķēlītēs un kārtot tos formā, vai arī griezt gabaliņos un likt iekšā mīklā. Es šoreiz kārtoju "rozītē"

  • Kanēli var pārbērt pāri āboliem vai likt mīklā

  • Mīklu lej pāri āboliem

  • Liek krāsnī iekšā un cep kādas 30-40min 200 grādos, līdz kūka gatava

Labu apetīti!