Rudenī arvien biežāk gribas darbināt krāsniņu un gatavot siltus, smaržīgus ēdienus, tajā skaitā arī kārumus. Pavisam vienkārša kūciņas recepte, kas būs pa spēkam katram pavāram!
Nepieciešams:
✔️Glāze miltu - izvēlies rudzu pilngraudu miltus
✔️Pusglāze cukura
✔️Pūdercukurs
✔️Cepamais pulveris
✔️2 olas
✔️2-3 āboli
✔️Sauja svaigu brūkleņu, bet derēs arī dzērvenes
✔️Sviests formas iesmērēšanai
✔️Kanēlis vai citas garšvielas pēc izvēles
Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Kūkas forma
✔️Cepamais papīrs
✔️Bļoda
✔️Mikseris
✔️Spatula
✔️Virtuves nazītis
✔️Virtuves dēlītis
Pagatavošana:
✔️Miltus, cukuru, garšvielas un cepamo pulveri samaisa kopā
✔️Pievieno olas un visu kārtīgi samiksē, lai veidojas mīkla
✔️Sagriež ābolu gabaliņos - es liku ar visu miziņu. Vairāk šķiedrvielu! Pēc tam ābolus liek mīklā, turpat arī dzērvenes
✔️Ietauko formu ar sviestu un liek mīklu iekšā. Ja ir vēlme, formas apakšā var palikt cepamo papīru, bet, ja ir laba forma, tas nav nepieciešams
✔️Kūku cep aptuveni 30 minūtes, līdz gatava.
✔️Karstu var pasniegt ar vaniļas saldējumu, bet labi garšos arī atdzesēta. Dekorē ar pūdercukuru un brūklenēm
✔️Ja gadījumā pūdercukura mājās nav, nebēdā, bet uztaisi pats - pāris karotes cukura virtuves kombainā, brumm un gatavs! :)
Lai labi garšo!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!