Pasta ar tīģergarnelēm un čili pārslām.



5EE262F6-F429-4ACC-A920-C01AEEF202D6.jpg

Šoreiz jums esmu sagatvojusi sātīgu un diezgan kalorisku recepti, taču ļoti, ļoti garšām bagātīgu!

Iepērkoties lielveikalā parasti nopērku pašu nepieciešamāko jeb tā saucamos standarta produktus - dažādu veidu dārzeņus, augļus, maizi, pienu, olas. Ja gadās kāds produkts, kurš ir ar labu atlaidi, un šo produktu var labi uzglabāt, iegādājos arī to. Tā šoreiz bija ar tīģergarnelēm, kuras, nedomājot, iegādājos, jo tās garšo gan man, gan… manam kaķim. :)
Jau kādu laiku biju ieplānojusi gatavot bagātīgo pastu ar dārzeņiem, un uzreiz sapratu, ka garneles šeit labi iederēsies!

Nepieciešamie produkti:

  • Pilngraudu pasta (šeit var variēt - mazāk pastas un vairāk dārzeņu, vai otrādi. Man bija aptuveni 200 g)

  • Šampinjoni (250 g vai viena kastīte)

  • Cherry tomātiņi (250g vai viena kastīte)

  • Paprika (1 gab)

  • Zaļās olīves (1 bundžiņa vai 1 iepakojums)

  • Tomātu pasta

  • Tomātu mērce

  • Siers (vidēja izmēra klucītis)

  • Konservēti tomāti

  • Smalkie baby spināti

  • Ūdens

  • Olīveļļa

  • Garšvielas - smalcinātie kajēnas čili pipari no manasgarsas.lv, timiāns, raudene.

Nepieciešamais virtuves inventārs:

  • Trauks, kuru var likt krāsnī

  • Virtuves dēlītis dārzeņiem

  • Nazis dārzeņiem

  • Rīve

  • Bļodiņa

  • Krāsns

Pagatavošana:

  • Sāk sildīt krāsni un paralēli nomazgāt visus dārzeņus, pēc tam tos sagriež.

  • Uzsilda ūdeni un vāra pastu tā, lai tie ir al dente - līdz galam neizvārījušies un mazliet cieti.

  • Kad dārzeņi sagriezti, tos liek cepamajā traukā, pievieno olīves, aplej ar olīveļļu, pievieno visas garšvielas un liek krāsnī. Ik pa laikam apmaisa.

  • Kamēr viss gatavojas, sagatavo mērci no tomātu pastas, tomātu mērces un ūdens,visu samaisa. Tad pievieno tomātu mērcei klāt rīvētu sieru un samaisa.

  • Kad dārzeņi mazliet apcepušies un pasta ir gatava, pastu liek klāt dārzeņiem un visu samaisa. Pēc tam pārlej ar mērci.

  • Gatavo tik ilgi, kamēr pasta ir pavisam gatava un vēl mazlietiņ. Izlēdz krāsni, uzliek uz ēdiena tīģergarneles un vēl mazliet patur krāsnī.

  • Kad garneles kļuvušas siltas, saliek spinātiņus un ceļ galdā!

Izmēģini recepti, dalies, kā arī pastāsti draugiem! :)
Labu apetīti!