Vai vispār ir bijusi vasara, ja nav pagatavota zemeņu - jogurta kūka? Piedāvāju to pagatavot arī jums!
Nepieciešams:
✔️1 kg zemeņu
✔️1 iepakojums skyr vai grieķu jogurta
✔️100 ml saldais krējums
✔️1 paciņa Selgas cepumu (180g)
✔️100 g sviesta
✔️1 paciņa želatīna
Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Kūkas veidne
✔️Blenderis - gan parastais rokas, gan tāds, kur var sablenderēt cepumus
✔️Cepampapīrs
✔️2 bļodiņas
✔️Lāpstiņa
Pagatavošana:
✔️Cepumus sadrupina - vai nu ar blendera palīdzību, vai vienkarši ar pirkstiem.
✔️Izkausē sviestu un samīca kopā ar cepumiem. Pēc tam ieklāj veidnē cepampapīru un izkārto cepumus tā, lai sanāk kūkas pamatnīte.
✔️Aptuveni pusi zemeņu sablenderē
✔️Liek bļodiņā jogurtu, saldo krējumu un sablenderēto zemeņu masu, visu kopā samaisa.
✔️Želatīnu pagatavo un lieto tā, kā norādīts instrukcijā, un tad pievieno jogurta masai. Visu kārtīgi samaisa.
✔️Masu lej uz cepumu veidnes. Pārējās zemenes pēc izvēles - var likt veselas kūkā, vai arī sagriezt gabaliņos, kā vien sirds vēlas. Man patīk veselas ogas.
✔️Kūku liek ledusskapī uz 4 stundām, un vakarā jau var našķēties un cienāt draugus!
Lai labi garšo!
Ātrs un garšīgs variants, ko ātri pagatavot - brokastīm, pēc pusdienām, vai vienkārši brīžiem, kad gribas ko gardu!
Pavasaris ir tad, kad veikalu plauktiņos parādās redīsi un dažādi zaļumi! Lai arī zemi pārklājusi kārtējā sniega sega, piedāvāju izmēģināt šo pavasarīgo recepti!
Šodienai prasās saulaina un silta maltīte, tāpēc piedāvāju izmēģināt šo ātri pagatavojamo kariju!
Pēc svētkiem bieži vien gribas uzturā vairāk vieglu maltīšu, tāpēc piedāvāju Tev pagatavot šos gardos un ātri pagatavojamos salātus!
Ziema ir laiks, kad biežāk gribas sildīt rokas pie siltas krūzes un baudīt gardu dzērienu!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!