Ziema ir laiks, kad vairāk gribas ēst siltus un sātīgus ēdienus, tāpēc piedāvāju pagatavot vienu no manām mīļākajām zupām - biešu zupu!
Nepieciešams:
✔️Bietes - izvēlējos jau vārītas 400-500 g iepakojums,
✔️3 vidēja izmēra kartupeļi,
✔️3 burkāni,
✔️1 liels sīpols,
✔️400 - 500 g liellopu gaļa,
✔️Olīveļļa,
✔️Buljona kubiņš, lauru lapa, pipari,
✔️Zaļumi pēc izvēles
✔️3 ķiploku daiviņas,
✔️Tomātu pasta / mērce
Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Zupas katls - 3 litru ietilpība (zupas pietiks +/- 6 porcijām),
✔️Dārzeņu dēlītis un nazītis,
✔️Gaļas dēlītis un nazītis,
✔️Dārzeņu mizojamais,
✔️Panna.
Pagatavošana:
✔️Aptuveni pusi katla piepilda ar ūdeni, liek vārīties. Pievieno lauru lapas, piparus, buljonu,
✔️Nomizo dārzeņus, sagriež burkānu ripiņās un sīpolu - liek uz pannas apcepties,
✔️Pa to laiku, kamēr cepas burkāni ar sīpoliem, sagriež kartupeļus, gaļu.
✔️Kartupeļus liek jau ūdenī, gaļu pieliek pie sīpoliem un burkāniem. Kādu laiciņu pasautē.
✔️Kad viss pasautējies, liek klāt pie kartupeļiem. Pievieno arī bietes, pāris karotes tomātu mērces/pastas un ķiploku.
✔️Pavāra visu kopā kādas 10-15 minūtes.
💡Zupa būs daudz garšīgāka nākamajā dienā,
💡Var gatavot arī veģetāro/vegānisko variantu - bez gaļas, ar dārzeņu buljonu!
Lai labi garšo!
Ātrs un garšīgs variants, ko ātri pagatavot - brokastīm, pēc pusdienām, vai vienkārši brīžiem, kad gribas ko gardu!
Pavasaris ir tad, kad veikalu plauktiņos parādās redīsi un dažādi zaļumi! Lai arī zemi pārklājusi kārtējā sniega sega, piedāvāju izmēģināt šo pavasarīgo recepti!
Šodienai prasās saulaina un silta maltīte, tāpēc piedāvāju izmēģināt šo ātri pagatavojamo kariju!
Pēc svētkiem bieži vien gribas uzturā vairāk vieglu maltīšu, tāpēc piedāvāju Tev pagatavot šos gardos un ātri pagatavojamos salātus!
Ziema ir laiks, kad biežāk gribas sildīt rokas pie siltas krūzes un baudīt gardu dzērienu!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!