Kad gribas ko ļoti dārzenīgu, šķiedrvielām un garšām bagātu, iesaku pagatavot dārzeņus krāsnī un pievienot pākšaugus!
Nepieciešams:
✔️Cepamķirbis
✔️Burkāni
✔️Olīveļļa
✔️Saldais kartupelis
✔️Biete
✔️Garšvielas pēc izvēles
✔️Lēcas
✔️Turku zirņi
Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Cepampapīrs + cepamā plāts vai arī trauks, kuru var likt krāsnī
✔️Katliņš
✔️Mizojamais nazis
Pagatavošana:
✔️Dārzeņus nomizo, sagriež gabaliņos.
✔️Uz plāts vai cepamā trauka uzlej olīveļļu.
✔️Uzkarsē krāsni un pirmo liek cepties bieti. Kad biete šķiet puslīdz mīksta, pievieno pārējos dārzeņus un cep, kamēr tie ir mīksti. Biete cepās visilgāk, tāpēc to arī liekam pirmo. Ja patīk kraukšķīga - var likt ar visiem dārzeņiem kopā. Pievieno izvēlētās garšvielas un olīveļļu.
✔️Kamēr dārzeņi cepas, izvāra lēcas un zirnīšus. Var izmantot jau gatavus zirņus un lēcas, vai arī variācijai pievienot pupiņas, vai citus pākšaugus, kas ir mājās.
✔️Kad dārzeņi gandrīz gatavi un pākšaugi arī, pievieno pākšaugus un kādu laiciņu vēl pacep visu krāsnī.
✔️Dod visiem mājās ēst un priecājas par dāsno rudeni!
Lai labi garšo!
Ātrs un garšīgs variants, ko ātri pagatavot - brokastīm, pēc pusdienām, vai vienkārši brīžiem, kad gribas ko gardu!
Pavasaris ir tad, kad veikalu plauktiņos parādās redīsi un dažādi zaļumi! Lai arī zemi pārklājusi kārtējā sniega sega, piedāvāju izmēģināt šo pavasarīgo recepti!
Šodienai prasās saulaina un silta maltīte, tāpēc piedāvāju izmēģināt šo ātri pagatavojamo kariju!
Pēc svētkiem bieži vien gribas uzturā vairāk vieglu maltīšu, tāpēc piedāvāju Tev pagatavot šos gardos un ātri pagatavojamos salātus!
Ziema ir laiks, kad biežāk gribas sildīt rokas pie siltas krūzes un baudīt gardu dzērienu!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!