Mans šī rudens absolūtais favorīts ir BIETES. Šķiet, ka tāds biešu patēriņš mājās nekad nav bijis. 😁 Reizēm nenovērtējam visus tos dārzenīšus, kas aug tepat pie mums - tās pašas bietes, kāļus, selerijas un citus.
Tāpēc padalīšos ar vienu no savām šīs sezonas receptēm!
Nepieciešams:
✅Bietes,
✅Burkāni,
✅Puķukāposti,
✅Pupiņas,
✅Olīveļļa,
✅Garšvielas - man patīk oregano, timiāns, rozmarīns,
✅Citronu sula,
✅Spināti,
✅Rukola
Pagatvošana:
✅Bietes un burkānus sagriež gabaliņos, puķukāpostam sadala galviņas un liek cepampannā. Dārzeņu proporcijas - kā vien vēlas, man patīk, ja ir daudz biešu.
✅Pa virsu uzlej olīveļļu, citronu sulu, pievieno garšvielas. Visu apmaisa, liek krāsnī.
✅Kad dārzeņi gatavi (jāskatās uz čuju, ik pa laikam jāpagaršo, vai ir mīksti; vidēji gatavojas ap 30 min), servē tos kopā ar pupiņām, rukolu un spinātiem.
❗Ja ir vēlme, var klāt pagatavot kvinoju un grieķu jogurta - sinepju mērcīti. Tad būs vēl bagātīgāk.
❗Garšo labi gan silts, gan auksts.
Labu apetīti!😊
Ātrs un garšīgs variants, ko ātri pagatavot - brokastīm, pēc pusdienām, vai vienkārši brīžiem, kad gribas ko gardu!
Pavasaris ir tad, kad veikalu plauktiņos parādās redīsi un dažādi zaļumi! Lai arī zemi pārklājusi kārtējā sniega sega, piedāvāju izmēģināt šo pavasarīgo recepti!
Šodienai prasās saulaina un silta maltīte, tāpēc piedāvāju izmēģināt šo ātri pagatavojamo kariju!
Pēc svētkiem bieži vien gribas uzturā vairāk vieglu maltīšu, tāpēc piedāvāju Tev pagatavot šos gardos un ātri pagatavojamos salātus!
Ziema ir laiks, kad biežāk gribas sildīt rokas pie siltas krūzes un baudīt gardu dzērienu!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!