Rudens sakņaugi krāsnī

veseligs uzturs saknaugi.JPG

Mans šī rudens absolūtais favorīts ir BIETES. Šķiet, ka tāds biešu patēriņš mājās nekad nav bijis. 😁 Reizēm nenovērtējam visus tos dārzenīšus, kas aug tepat pie mums - tās pašas bietes, kāļus, selerijas un citus.
Tāpēc padalīšos ar vienu no savām šīs sezonas receptēm!
Nepieciešams:
✅Bietes,
✅Burkāni,
✅Puķukāposti,
✅Pupiņas,
✅Olīveļļa,
✅Garšvielas - man patīk oregano, timiāns, rozmarīns,
✅Citronu sula,
✅Spināti,
✅Rukola

Pagatvošana:
✅Bietes un burkānus sagriež gabaliņos, puķukāpostam sadala galviņas un liek cepampannā. Dārzeņu proporcijas - kā vien vēlas, man patīk, ja ir daudz biešu.
✅Pa virsu uzlej olīveļļu, citronu sulu, pievieno garšvielas. Visu apmaisa, liek krāsnī.
✅Kad dārzeņi gatavi (jāskatās uz čuju, ik pa laikam jāpagaršo, vai ir mīksti; vidēji gatavojas ap 30 min), servē tos kopā ar pupiņām, rukolu un spinātiem.
❗Ja ir vēlme, var klāt pagatavot kvinoju un grieķu jogurta - sinepju mērcīti. Tad būs vēl bagātīgāk.
❗Garšo labi gan silts, gan auksts.
Labu apetīti!😊