Izskatās, ka šogad rudens ir bagāts sēņu vīrs, jo tik daudz lepnu sēņotāju kā šogad es vēl nebiju redzējusi. Pati gan neesmu nekāds sēņu fans, bet retu reizi arī manā virtuvē parādās sēnes - šampinjoni vai gailenes. Šoreiz piedāvāju pagatavot klasisko sēņu mērcīti, kas ļoti labi derēs kopā ar kartupeļiem!
Nepieciešams:
✔️Gailenes
✔️Sīpoli
✔️Lociņi
✔️Dilles
✔️Saldais krējums 10% (protams, var izvelēties arī treknāku)
✔️Kartupeļi
✔️Eļļa vai sviests
✔️Ja ledusskapī palikuši kādi šampinjoni - arī tos var pievienot
Nepieciešamais virtuves inventārs:
✔️Katls vārīšanai
✔️Dārzeņu nazis
✔️Dārzeņu dēlītis
✔️Mizojamais
✔️Panna
Pagatavošana:
✔️Sēnes kārtīgi nomazgā un sagriež
✔️Nomizo kartupeļus, nomazgā un liek jau vārīties
✔️Sakapā sīpolu, liek uz pannas cepties. Kad sīpols mazliet apbrūnējis, pievieno klāt sēnes un cep, kamēr sēnes gatavas. Tad pievieno saldo krējumu un lociņus, dilles. Visu samaisa.
✔️Kad kartupeļi gatavi, liek šķīvī, pārlej ar sēņu mērcīti un dod cienāties.
Lai labi garšo!
Ātrs un garšīgs variants, ko ātri pagatavot - brokastīm, pēc pusdienām, vai vienkārši brīžiem, kad gribas ko gardu!
Pavasaris ir tad, kad veikalu plauktiņos parādās redīsi un dažādi zaļumi! Lai arī zemi pārklājusi kārtējā sniega sega, piedāvāju izmēģināt šo pavasarīgo recepti!
Šodienai prasās saulaina un silta maltīte, tāpēc piedāvāju izmēģināt šo ātri pagatavojamo kariju!
Pēc svētkiem bieži vien gribas uzturā vairāk vieglu maltīšu, tāpēc piedāvāju Tev pagatavot šos gardos un ātri pagatavojamos salātus!
Ziema ir laiks, kad biežāk gribas sildīt rokas pie siltas krūzes un baudīt gardu dzērienu!
Krēmīga, krāsaina un zaļa maltīte pastas mīļotājiem!