Sārtais dārzeņu biezenis.



uztura specialists biesu biezenis 2.jpg

Kāpēc ir nepieciešams ik pa laikam baudīt kādas maltītes ārpus mājās? Lai iedvesmotos un uzzinātu jaunas garšas!
Pavisam nejauši man sanāca iepazīties ar kādu mazu, bet omulīgu Rīgas kafejnīcu - “Nirvana”. Godīgi sakot, tur ieejot, tiešām sajutos tā, it kā būtu ārzemēs! Todien izvēlējos vegānisko šķīvi, kur bija biešu biezenis. Man patika un iegaršojās, tāpēc mēģināju mājās pagatavot ko līdzīgu, un viss izdevās! :)

Nepieciešamie produkti:

  • 4 vidēja izmēra saldie kartupeļi,

  • 1 vārītu biešu paciņa,

  • Turku zirņu bundžiņa,

  • Pusbundžiņa kokosriekstu piena,

  • Olīveļļa

Nepieciešamais virtuves inventārs:

  • Dārzeņu mizotājs,

  • Konservu attaisāmais,

  • Panna,

  • Lāpstiņa,

  • Bļoda,

  • Blenderis,

  • Virtuves dēlītis dārzeņiem,

  • Dārzeņu nazis

Pagatavošana:

  • Nomizo kartupeļus, nomazgā un sagriež tos vienādos kubiņos,

  • Uzsilda pannu, olīveļļu un liek kartupeļus cepties. Ik pa laikam tos apmaisa.

  • Paralēli sagriež vārītās bietes,

  • Pievieno bietes kartupeļiem, un pieliek arī turku zirņus.

  • Visu cep un maisa, līdz kamēr kartupeļi paliek mīksti - kad tie ir gatavi, visus dārzeņus pārber bļodā un sablenderē.

  • Pēc tam biezenim pievieno kokosriekstu pienu un vēlreiz sablenderē.

Jāpiebilst, ka biezenis sanāca salīdzinoši salds - sāli neliku, jo nemaz neprasījās. Biezenis ļoti labi garšo kopā ar citiem dārzeņiem un zaļumiem, tā kā drīzumā jums pastāstīšu vēl kādu recepti ar šo biezeni!

uztura specialists biesu biezenis.jpg

Izmēģini recepti, dalies, kā arī pastāsti draugiem! :)
Labu apetīti!